Week nummertje 2
Hallo allemaal!
Nou de tweede week zit er al op. Het gaat zo snel hier. De tijd vliegt omdat ik het zo leuk heb en omdat ik zoveel verschillende dingen meemaak.
Ik zal verder gaan waar ik vorige week een beetje gebleven ben. Ik ben dus afgelopen weekend met een groepje gaan rondtrekken in Bangkok. Het begon allemaal niet helemaal soepel. We stapten in een busje op naar Bangkok. De chauffeur zei dat het een rit van ongeveer 3 uur was. ( In Nederland zou dat een rit van anderhalf uur zijn, maar ze rijden hier langzamer omdat er allemaal gaten in de weg zitten.) Uit het niets zei de chauffeur ineens dat we het busje uitmoesten, dus we werden ergens achtergelaten waarvan we totaal niet wisten waar we waren. Nou de paniek sloeg er toen al een klein beetje in want ik was maar met 2 meisjes samen. We zijn op zoek gegaan naar een busstation en hebben het na een uur zoeken gevonden. We vroegen aan een taxichauffeur of hij ons naar de Khoa San Road wilde brengen. Dit is de bekendste straat voor reizigers, dus dat moest goed komen. Wel was ons al veel verteld dat chauffeurs je heel erg kunnen oplichten over de prijs dus we moesten goed opletten dat het tellertje aanbleef. Halverwege drukte hij op een knopje en ging de meter ineens weer uit. Maar wij hebben geroepen, meter aan, meter aan. Toen zette hij de meter weer aan en uiteindelijk zijn we voor 100 Baht naar Bangkok gebracht. (ongeveer 3 euro totaal) Heel goedkoop dus.
Nou eenmaal aangekomen wisten we niet wat we zagen. Wat een grote stad. Het was zo groot en levendig dat ik er helemaal kippenvel van kreeg. We wilden wel direct een hostel of kamer zoeken zodat we in ieder geval voor 2 avonden een slaapplek hadden. Uiteindelijk hebben we een hostel gevonden wat best luxe was voor 15 euro voor 2 nachten. Helemaal niet duur, maar het was nog een luxe kamer daar waren we namelijk wel aan toe na een week lang slapen in hele kleine hutjes met slootwater als douche.
Nadat we ingecheckt waren in de kamer zijn we de straat op gegaan om andere mensen te zoeken en al gauw vonden we een hoop mensen. Wel zijn we om 1 uur al gaan slapen omdat iedereen heel moe was van de rit.
De dag erna hebben we de hele dag door alle straatjes gelopen en 's avonds zijn we allemaal uit geweest in hele leuke discotheken. En zondag weer een lange trip terug naar Singburi. Daar hebben we weer een nachtje in het mini hutje geslapen om de volgende dag weer naar Wang Thong te gaan voor de olifanten.
De afgelopen week heb ik de olifanten verzorgd. We hebben ze eten gegeven, gewassen en hele tochten op ze gereden.
Een aantal mensen waren er in het begin wel bang voor omdat het toch wilde dieren zijn. Maar ik mocht meteen op het grootste en gevaarlijkste mannetje. Onderweg met de tocht trok de olifant ook hele bomen uit de grond, zoveel kracht had dat beest. Achteraf hoorde ik datik de eerste was sinds 2 maanden die weer op het grote alfamannetje mocht omdat hij 2 maanden daarvoor iemand had aangevallen. Nou lekker dan, dat hoor je dan achteraf. Maar alles is gelukkig goed gegaan haha.
In de middag hebben we vaak het zwembad opgezocht omdat het niet uit te houden was in de zon. We sliepen in hele kleine hutjes met heel veel enge beesten erin. Spinnen zo groot als je hand en veel ratten, grote salamanders en kikkers in de wc. Maar ik heb het allemaal overleeft.
Nu is het weer weekend en slaap ik weer een nachtje in SIngburi. Dat is iedere keerde plek waar ik terug kom in de weekenden. Dan heb je toch wel een vast plekje af en toe.
Morgen ga ik lekker zwemmen in het lokale zwembad en zondag vertrekik al weer vroeg.
Ik ga eenheel leuk projectdoen. Het heet Hilltibe project. Ik ga dan een week lang bij een bevolking leven die nog leven zoals iedereen vroeger. Ze hebben geen douche, geen wc en eten met hun handen. Ik gadaar een week verblijven om alles mee te maken. Het is een soort groeten uit de rimboevan televisie. Ben heel erg benieuwd!
Nou ik heb volgens mij wel weer een leuk verhaaltje voor jullie in elkaar gezet.
Tot volgende week.
Liefs Ashley
p.s. Helaas heb ik geen foto's. Ik krijg ze hier niet op de computer. Maar zodra het kandan plaats ik ze en anderspas in China of Nederland.
Haha die Ashley je schrijft echt heel gezellig en leuk zoals je zelf natuurlijk bent. Als je veel mee maakt gaat de tijd nog sneller dan normaal .... dus geniet van elke minuut. Ik wou dat ik nog jong was dan zou ik het samen met je moeder gaan doen want alleen is toch wel heeeeeel spannend. Mama en ik hadden het er van de week nog over dat je dit toch maar even doet in je eentje. Heel knap hoor, ik zou het niet alleen durven. Schijtert ben ik he hahahah. Nou meid geniet geniet en blijf genieten en vooral blijven schrijven zodat wij je verhalen kunnen lezen..... heel leuk om te lezen wat jij allemaal meemaakt.
Dikke kus en tot schrijfs xxxxxxxxx
Woooow wat n verhaal!! Ik zag me daar als staan in the middle of nowhere op zoek naar n busstation omdat een of andere stomme buschauffeur me de bus uitgooit.. Stoere Ash!! En dan die beestenn iellll! Foto's gemaakt.. Die wil ik dan wel zien van die enge beestjes!! Ik ben sowieso benieuwd naar je picturess!
Schat wat leuk!! Haha geweldig dat verhaal van die olifanten!! En die vieze spinnen en ratten helppp ik moet me maar alvast gaan voorbereiden, haha. GENIET! we missen je. DIKKE POEN
Hoi meisje,
We zijn blij dat we je net aan de telefoon hebben gehad. Fijn om je stem weer te horen. Wat een leuke dingen beleef je allemaal en je doet het goed allemaal. Alleen een beetje eng met die taxi! Maar het is goed afgelopen, zo zie je maar dat je niets alleen moet ondernemen! Leuk dat je 1 week van de olifantenverblijf kan omzetten naar soort" groeten uit de rimboe", ha, ha en dat wilde je ook altijd zo graag!! En nu ga je het nog doen ook, leuk hoor. Ik ben benieuwd hoe jullie slapen en wat je te eten krijgt? En inderdaad wat Anita schrijft en al je vriendinnen je doet het allemaal maar! Ik ben blij dat ik ook nog samen met jouw naar Afrika ga dan hoop ik dat we samen ook leuke dingen beleven, geniet maar lekker hoor. Maar Anita we kunnen nog steeds hoor ha, ha we zijn nooit te oud!!!!
Tot schrijfs meisje dikke kus papa en mama
Hallo lieve meid we hebben je verslag gelezen erg leuk met we vinden het fijn dat je het naar je zin heb bij jou is het lekker warm hier is het koud met ons gaat het goed en vast bedankt voor
Hoi Ashley,
Wat een avontuur, knap en stoer hoor en wat een belevenis, we blijven je volgen, geniet ervan en doe voorzichtig.
Groetjes van ons allen uit een koud Vlaardingen.
spannende verhalen. ik zou het niet durven met al die spinnen en olifanten. ik vind het toch wel knap van je, dat je dit allemaal doet, maar wel een hele ervaring, pas goed op jezelf, en we kijken al uit naar je volgende verslag. groetjes Erna en Johan
Heee Ashely,
Ik heb je verhalen gelezen met een grote glimlach, heel leuk. Ben benieuwd wat er nog meer op je pad komt. Geniet van alles!
Groetjes Astrid