ashley--v.reismee.nl

Derde weekje in Zuid-Afrika

Sanibunani!

Dit is alweer het derde weekend hier in Zuid-Afrika. De tijd gaat zo ongelofelijk snel.
Afgelopen week hebben we weer een aantal leuke dingen met de kinderen gedaan. We hebben de nagels van de meisjes gelakt. Dat was erg grappig omdat ze dan zelf heel lief gaan blazen om het te laten drogen.

We wilden heel graag naar de kerk afgelopen zondag maar helaas kon niemand ons meenemen. Dinsdag werden we opgehaald bij het weeshuis en toen zijn we terug gegaan naar Johannesburg voor een kleine tour.
We hebben een tour door Soweto gehad. We hebben het huis van Nelson Mandela gezien. Dat was wel erg speciaal en verder ook het verhaal erachter gehoord.
Ook hebben we een soort museum bezocht want daar zijn tijdens de Apartheid heel veel onschuldige kinderen gedood en het schijt erg bekend te zijn in Afrika.
Ook hebben we een oude bevolking bezocht. Zo konden we echt zien hoe hun leefde en daar hebben we ook een hele speciale lunch gegeten. Dingen als krokodil, struisvogel en een gedroogde rups.

Verder heb ik weer veel nieuwe mensen leren kennen. Weer nieuwe meisjes die ons komen helpen in het weeshuis dus dat is ook wel leuk. Dan zijn we met meer vrijwilligers en kunnen we ook meer ondernemen.
Donderdag avond zijn we trouwens met een groepje uitgeweest in Johannesburg. Dat was wel gezellig. We hebben vanalles geproefd zoals ijs met alcohol. Dat was heel vreemd voor ons maar ze doen dat hier wel meer.

Ook wilde ik graag bungee jumpen van 2 torens maar helaas was het gesloten. Ik hoop dat dat nog volgende week kan. :)
In het guesthouse in Johannesburg hebben we een beetje kunnen bij slapen, want aankomende week is weer een hele week van werken met de kinderen en dat is echt erg vermoeiend als je geen dag vrij hebt.
Hopelijk kunnen we deze week naar de dierentuin met een aantal kinderen. We hebben het al gevraagd maar ze moeten er nog even over nadenken.

Ik ga even boodschappen doen met de groep en dan moeten we weer met een propvolle taxi met dikke afrikaanse vrouwens terug naar het weeshuis, haha.

Tot volgende week :)

xxxxx

Eva

heee lieverd, ik ben echt jaloers! klinkt allemaal suuuper nice! Bungee jumpen? je bent gek haha, maar wel echt iets voor jou! Groetjes aan je mama kusss

anita

Weer een week vol met verhalen en belevenissen. Wat een saai leven heb ik toch als ik je verhalen lees. Geniet nog maar lekker en verwen die lieve kleine kindertjes maar goed. Hadden ze uberhaupt wel eens nagellak gezien ? Jullie doen echt goed werk daar, ben trots op jullie. Dikke kus voor jullie en tot schrijfs xxxx