ashley--v.reismee.nl

Week nummertje 3!

Sa wa dee ka! (Hallo in het Thais)

Nou daar ben ik dan weer. Terug in de bewoonde wereld. Echt een hele afgesloten week achter de rug. Geen verbinding met mijn telefoon, een stopcontact om mijn camera op te laden. Dus gelukkig heb ik wel een hoop foto's kunnen maken. Afgelopen zondag avond ben ik 's avonds om half 7 vertrokken vanuit Singburi. Op naar het noorden van Thailand vlak bij Chiang Rai. We hebben een busrit van bijna 10 uur gehad. Ongeveer net zolang als mijn vlucht van Amsterdam naar Thailand.
Eenmaal aangekomen in Chiang Rai werden we met een groepje van 7 meisjes van over de hele wereld afgezet op het busstation. Daar moesten we wachten op een coordinator. Na een uur kwam er een hele gekke man aangelopen die ons vertelde dat hij voor Greenway werkte en dat hij ons naar de Hilltribe stam ging brengen. Uiteindelijk was het een hele aardige man die was geemigreerd vanuit Engeland.
Onze accomodatie was heel primitief. Gewoon een stro-hutje zonder matras of kussen. Daar moesten we dan gaan slapen. Gelukkig had ik mijn slaapzak meegenomen dus ik hoefde niet gewoon op de grond te slapen.
We hebben de hele week aan van alles gewerkt voor de mensen daar. We hebben muren gemetseld met cement. We hebben dieren hokken gebouwden het schoolplein opgeknapt. Donderdag hadden we een trekking wat heel erg zwaar was. Het was achteraf gezien veel te gevaarlijk om de trekking door de jungle te gaan doen en we mochten blij zijn dat niemand er iets aan over heeft gehouden. Mijn broek is helemaal gescheurd omdat we zo steil naar beneden moesten dat iedereen uitgleed.
Maar aanhet eind van de trekking werden we beloond met een heerlijke Hot Spa. We konden heerlijk dobberen in heel heet water wat rechtstreeks uit de bergen kwam.
De mensen van de Hilltribe stam heten het Akha volk. Ze zijn heel lief en doen alles voor ons als vrijwilligers. De meeste mensen gebruiken kauwtabak. Daarvan worden hun tanden helemaal zwart. Het ziet er heel vies uit en ze kauwen op bladeren die ze zelf verzamelt hebben uit de jungle. Soms zitten er nog allemaal beestjes op, maar dat is heel normaal voor hun.
We hebben ze allerlei leuke woordjes geleerd uit Nederland en andere landen.
De laatste avond hadden een Welcome/Goodbye party georganiseerd. Ze hebben ons gezegend en ons hele speciale rituele laten doen. Iedereen van de vrijwilligers moesten een gerecht maken vanuit hun land. Ik had pannenkoeken met suiker gemaakt en appelmoes gemaakt. Ze vonden het heel lekker en vroegen meteen wat het recept was.
Ook kregen we de laatste avond bij de ceremonie een gekookt ei mee en deze moesten we opeten als we het dorpje de volgende ochtend zouden verlaten. Dan zou in de toekomst je ziel je nog beter beschermen.
De laatste dag zijn we nog naar de White Temple gegaan en naar Black House. De witte tempel is de hemel en het Zwarte huis is de hel. De hemel was heel mooi en het leek echt alsof je in de hemel was alles was wit. En de hel was echt heel mysterieus en eng.
Aan het einde van deze dag zijn we nog naar een hele mooie waterval geweest en dat was echt heel indrukwekkend!
Om half 7 's avonds gingen we weer terug naar het midden van Thailand. Nu ben ik weer terug in het Twin House in Singburi. Straks ga ik weer lekker naar het zwembad in het dorpje en vananvond naar de barretjes in het dorp.
En morgen gaat mijn nieuwe en laatste week alweer van start hier in Thailand. Ik ga een trekking week doen in de jungle. De hele week slaap ik in de jungle in een hangmat aan de boom en ik heb gehoord dat er heel veel dieren zijn. Ben benieuwd.
Nu ga ik even een hotel boeken voor volgend weekend. Dan ga ik zaterdag in de middag naar Bangkok Airport en slaap ik daar ergens in een Airport hotel want volgende week zondag om 10 uur ( Thaise tijd) vlieg ik over naar China.

Tot volgende week!

Dikke kussssss van mij!

P.s. Kap Khun Ka (dankjewel) voor jullie leuke reacties dat doet me wel goed!
En voor de carnavallers onder jullie heel veel plezier en drink een paar drankjes op mij! :)

opa en oma

hallo lieve meid hier was je weer met je verhaal
wat zal je veel te vertellen hebben ja je kunt niet mee feesten met carneval zo het nu staat gaan we een nacht naar maasstricht van vrijdag op zaterdag hier is alles goed groetjes opa en oma pasop je zelf doei

Carla, Glenn en Nicole

Erg leuk om je avonturen te lezen! We zijn heel benieuwd nasr je foto's! Veel plezier nog verder! We kijken weer uit naar je volgende verhaal! Groetjes van ons allemaal

papa en mama

wauw meisje wat leuk allemaal zeg en spannend ook wat je allemaal mee maakt! Gelukkig weer goed afgelopen met die tocht, o, o!! We hebben je net aan de telefoon gehad, fijn weer om je stem te horen En we zijn heel blij dat je het zo naar je zin hebt. Papa en ik gaan met Ben, Nicole, Ingrid en Johan carnavallen en we zullen er eentje op je drinken. Ik ga als tijger, heb wat genaaid en papa gaat als piet piraat, ha, ha. Brian is naar het ouwe wijvenbal geweest in Valkenburg en toen kwam hij Eva nog tegen met haar vriendinnen uit Tilburg. Nog een fijne week in Thailand en waarschijnlijk spreken we elkaar pas weer volgend weekend als je naar China reist. dikke kus XXX. We missen je nu al!!!!

Larissa

Hallo lief nichtje!

Echt heel gaaf om elke keer weer je verhalen te lezen. Je maakt zo veel mee en volgens mij kom je als een heel ander persoon terug! Doe aub wel voorzichtig in de jungle want je weet maar nooit wat voor gekke dieren of mensen er lopen haha. Ik laat oma ook elke keer je verhalen lezen dat vind ze echt heel leuk! Nou nog heel veel plezier en zorg dat je wel heel thuiskom, ben ook echt heel benieuwd naar je foto's.

Groetjes uit het verre schiedam! Kusssss

Charlotte

Lieve ash!
Wat een verhalen, klinkt allemaal erg leuk! Je moet echt genieten wat dit maak je noooit meer mee. Vind je het niet jammer dat alweer weg moet uit thailand? volgens mij gaat de tijd echt ongelofelijk snel daar! Hier kom je niet onder de carnavals muziek uit!! dus ik ga nog maar even van het limburgse genieten hier voordat ik dadelijk ook in de rimboe zit! Ik ga op je drinken vanavond ! Heel veel plezier!! kusjes

Johan en Erna

zozo, jij bent niet bang!. toch leuk , die berichten van jouw, we vinden het best wel spannend wat je allemaal daar doet, zijn weer benieuwd, naar het bericht van volgende week,ve plezier weer en groeten van Johan en Erna

anita en martin

Hoi Ashley, zo je hebt weer genoeg meegemaakt en weer een mooi verhaal geschreven. Maar goed dat je niet zo bang bent uitgevallen. Jammer dat er nog geen foto's op je blog staan dan zien we ook waar je allemaal komt. Nou ja die zien we wel als je weer in Maastricht bent. Dit jaar zijn wij niet met papa en mama aan het carnavallen. Thijs en Elsa wilden een jaartje overslaan en wij eigenlijk ook wel. Het is wel leuk om als westerling te carnavallen maar de mensen die onder de rivieren wonen beleven het toch heel anders. Misschien volgend jaar weer want nu je de beelden op de televisie ziet is het toch wel weer heel gezellig. Nou meid geniet nog even van Thailand en doe voorzichtig.
Dikke kus van ons

Eva

heeeeey lieverd! Wauw! echt super dat jij het daar allemaal gewoon doet! Klinkt echt heel indrukwekkend! Ik mis je en ik drink zeker een paar drankjes op jou! Geniet ervan xxxxxxxxxx

Tante moniqueje haha

Hoi meisje he he eindelijk een berichtje van mij ik weet toch allemaal niet hoe dat werkt joh haha. Aan je verhalen te lezen heb je het ontzettend naar je zin en ben je niet bang uitgevallen gelukkig. Ik moest echt aan je denken toen je in dat hutje moest slapen zonder matras auw!! Maar het is wel heel leuk om mee te maken op jouw leeftijd ik zou er niet aan moeten denken pff. Ik hoop dat je thailand net zo hebt ervaren als ik wat de mensen betreft want die zijn echt zo lief. Nou lieve meid geniet nog even van thailand en dan op naar china!!!

Groetjes en heeeeeeel veeeeeel xxxxxxxxxxx love you