Week nummertje 4!
Hallo Iedereen!
Bedankt voor jullie leuke berichtjes iedere keer. Dat is wel leuk om te lezen. Ik kan inderdaad geen foto's plaatsen, dat is wel jammer. Maar misschien als ik China ben,
Nou mijn laatste week in Thailand is als volgt gelopen. Zondag avond nog laatste nachtje in een normaal bed geslapen en toen begon het nieuwe avontuur.
Maandag ochtend zijn we rond 8 uur vertrokken. Op naar de jungle.
We kwamen na een aantal uur rijden aan bij een groot winkelcentrum. Daar gingen we even eten. We hebben met z'n 4e bij de Pizza Company gegeten. We waren zo toe aan een keer ander eten dan elke dag rijst. Daar hebben dus even lekker zitten eten!
Daarna zijn we weer doorgereden en kwamen we aan bij een hele mooie waterval. We mochten erin zwemmen, maar de mensen die met ons mee waren vertelde ons dat als we in zwembroek of bikini gingen de mensen van Thailand dat heel raar vinden. Ze zwemmen hier altijd met hun kleren aan. Toch hebben we maar onze bikini aangetrokken, want anders waren al onze kleren nat.
Het was heel raar. Iedereen kijkt je aan, maakt foto's en vraagt of je op de foto wil. Het is wel grappig om mee te maken.
Na een laatste duik zijn we doorgereden naar onze eerste kamp...
Toen we aankwamen dacht ik: Nou dit valt allemaal wel mee. Gewoon een grasveld met wc's en een kleine receptie. Toen vertelde ze me dat het alleen voor de eerste nacht was omdat we het niet haalde om nog de jungle in te gaan. Het is te gevaarlijk om tijdens de nacht door de jungle te trekken.
Dus daar hebben we onze hangmatten opgehangen aan de bomen en een soort regenjas voor boven de hangmat. Het was heel koud in de nacht en niet uit te houden overdag...
Maar na een nacht zonder geslapen te hebben ging we op naar de jungle. Dat was nog eens een aantal uur rijden dus we zaten echt in de middle of nowhere. We hebben een aantal uur gelopen (zonder te stoppen, want dat zijn die mensen niet gewend) hadden we eindelijk een stop om wat te eten. Ik kreeg een plastic boterhamzakje met een beetje rijst erin en dat was het. Haha.
Zelf moesten we kopje, schaaltje, lepel, hangmat en een slaapzakdragen en nog een 3 flessen met 1,5 liter water. Nou dat weegt wel wat als je dat bij elkaar stopt in een rugzakje.
Na een hele dag gelopen te hebben in de jungle, wat echt loodzwaar was, kwamen we aan op de plek waar ons kamp zou gaan worden.
Daar moesten we ook weer onze hangmat ophangen. Wel was de plek waar we sliepen heel erg mooi. We sliepen naast een hele vlakke waterval. Dus dat was ook onze 'douche'.
Er was een ranger bij ons om 's nachts te waken en een man die alle pannen en etenswaren droeg.
De volgende paar dagen gingen allemaal hetzelfde als de andere dagen. Wel zagen we elke dag hele mooie dingen. Mooie watervallen en veel beestjes.....
De donderdag hebben we het kamp opgeruimd en moesten we weer de lange tocht terug naar een weg maken, omdat iemand daar ons zou ophalen. Weer loodzwaar en zonder water want dat was al op!
Eenmaal aangekomen bij de weg kwam iemand ons ophalen en dat was toch wel een opluchting.
We werden voor die nacht naar een resort gebracht en daar heb ik voor het eerst weer gedoucht en lekker geslapen.
Vrijdag zijn we weer terug gereden naar Singburi. Het Twin house. We kwamen aan om ongeveer 4 uur. Ik ben gaan douchen en om 5 uur gaan dineren.
Ik hoorde van een hoop mensen om mee heen dat ze naar Bangkok wilde. Toch wilde ik ook graag mijn laatste avond een beetje leuk afsluiten dus besloot ik om 5 voor half 6 om ook naar Bangkok te gaan. Maar het busje vertrok om half 6. Dus ik heb alles in mijn koffer gegooid en ben meegereden met een taxi naar Bangkok.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want heb uiteindelijk nog een leuke avond beleefd. Lekker uitgeweest en nog flink gewinkeld de middag erna. Ook een henna tattoo laten zetten haha.
Zaterdag was het over met het gezellige. Toen moest ik er toch echt aan geloven om naar mijn hotel vlakbij Bangkok airport te gaan. Ik ben samen met een Amerikaans meisje gereisd naar het Airport. En vanuit daar heb ik een taxi naar het hotel genomen en zij ging terug naar huis.
In het hotel heb ik lekker gegeten en ben vroeg gaan slapen. Jammer genoeg ging het slapen niet zo goed. Ik was bang om me te verslapen dus werd elk uur wakker. Om 5 uur ging de wekken want om 6 uur kon ik met een gratis taxi vanuit het hotel naar het airport.
Eenmaal daar aangekomen was ik een beetje te vroeg maar heb daar gewoon even gezeten.
Toen mijn incheck balie naar China openging wilde ik gaan inchecken. Daar vertelde ze me dat ik China niet inmocht omdat ik geen visum had... Nou lekker dan. Niemand wilde me helpen, dus de paniek sloeg even in. Het kwam er dus op neer dat ik mijn vlucht niet ging halen en dat mijn vlucht ook niet omgeboekt kon worden, dus weg geld!
Toen ben ik uiteindelijk geholpen door een meisje vaneen informatie balie. Ze vertelde me dat ik naar de Chinese ambassade moest en daar een visum moest regelen...
Ik had de organisatie nog een aantal keer gevraagd of ik geen visum nodig had en ze hebben iedere keer gezegd. Nee heb je niet nodig. Je blijft niet langer dan 30 dagen in een land.
Nou ik had het dus wel nodig, want ik werd niet toegelaten.
Ik heb het hotel waar ik de dag ervoor verbleef maar gebeld om een extra nachtje te boeken en dat kon gelukkig. Nu zit ik daar in de lobby.
Morgen moet ik dus een taxi nemen naar de Chinese ambassade. Daar het visum regelen en dan de eerste de beste vlucht naar China boeken.
Jeetje wat een gedoe. Het zat even niet mee vandaag. Ik hoop dat morgen alles een beetje soepel gaat verlopen en dat ik het visum kan krijgen om naar China te gaan.
Nou verder gaat het best wel prima met me, alleen zat ik er vandaag wel een beetje doorheen!
Dikke kus van mij en jullie horen het wel weer als ik levend ben aagekomen in China, haha!
xxxxxxx
Ashke!!
Ohhh sjat jeetje, wat kut van dat visum. Maar je reis zal het verder wel goed maken. Je zult wel erg veel leren. Spannende verhalen zeg, haha!. Hoe is het gezelschap? Leuke mensen? Jammer dat je die foto's niet kan uploaden, maar die moeten we dan met z'n allen gaan bekijken als je terug bent! Gister waren we naar het afscheidsfeestje van Charlotte, die had de tranen in dr ogen.. We vonden het niet kunnen dat je er gister niet bij was, je had best even een ticket heen en terug kunnen boeken, haha! Noooooog heel veel plezier en geluk.
Dikke kus
P.S. Ik mis je....
Wat een rot bericht vannacht zeg sta je daar alleen. Maar we hebben goed kunnen praten en morgen ga je naar de ambasade. Ik ga morgen ook de organisatie bellen om te zeggen dat ze na 3x vragen toch gezegd hebben dat je geen visum nodig hebt als je niet langer dan 30 dagen blijft! Heel raar!! Ik hoop dat je snel je reis kan hervatten. Sterkte met regelen stoere meid.
En laat je niet kisten hoor, je kan het!!!
dikke kus pap en mam
sjat!
Wat vervelend van dat visum!! Maar je leert ervan en het hoort er allemaal bij! er gaan altijd dingen mis op zo'reis en als je het zelf in je uppie kan oplossen betekend dat juist dat meer bereikt hebt!! You go girl ik ben trots op je, geniet geniet geniet want voor dat je het weet zit je weer saai in maastricht!
jezus heee, wat klote! Echt slecht van die organisatie ook! Hopelijk komt het morgen goed met dat visum en kun je door naar de pandabeertjes in China! Komt goed lieverd, je slaat je er wel doorheen! Ik denk aan je!
Ik mis je! We mailen! Hele dikke kus